Poskupjelo meso

Bez autora
Jun 25 2014

Na tržištu RS u maju je došlo do rasta cijena gotovo svih vrsta mesa. Prema podacima Zavoda za statistiku RS, kilogram junetine sa kostima u maju je, u odnosu na mjesec ranije, poskupio za šest feninga.Za kilogram ovog mesa u maju je trebalo izdvojiti 9,75 maraka. Poskupjela je i teletina bez kostiju za 26 feninga, pa je u maju za kilogram ovog mesa trebalo izdvojiti 18,71 marku, podaci su Zavoda.

Poskupjelo mesoNa tržištu RS u maju je došlo do rasta cijena gotovo svih vrsta mesa.

Prema podacima Zavoda za statistiku RS, kilogram junetine sa kostima u maju je, u odnosu na mjesec ranije, poskupio za šest feninga.

- Za kilogram ovog mesa u maju je trebalo izdvojiti 9,75 maraka. Poskupjela je i teletina bez kostiju za 26 feninga, pa je u maju za kilogram ovog mesa trebalo izdvojiti 18,71 marku - podaci su Zavoda.

Kilogram svježe piletine poskupio je sa 5,42 KM na 5,60 maraka, te svježe pastrmke sa 9,30 KM na 9,54 marke.

U maju u odnosu na mjesec ranije jedino nije poskupjela svinjetina, odnosno primjetan je blagi pad cijena ovog mesa, jer su potrošači za kilogram svinjetine bez kostiju, umjesto 9,96 maraka u aprilu i maju, trebalo da izdvoje 9,91 marku.

Predsjednik Udruženja uzgajivača svinja RS Mišo Maljčić rekao je da se do oktobra može očekivati blagi rast cijena mesa.

- Poplave koje su zahvatile Srpsku uništile su stočni fond i dovele do smanjene ponude mesa, zbog čega se može očekivati rast cijena ovih proizvoda - rekao je Maljčić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik